Ministri kontaktirali sa zaraženim, ali neće u samoizolaciju

Ministri Zdravko Marić, Josip Aladrović i Mario Banožić bili su u kontaktu s voditeljem Uprave vinkovačke podružnice Hrvatskih šuma i načelnikom općine Andrijaševci Davorom Dekanićem, koji je sada pozitivan na Covid-19, ali ne kane u izolaciju, objavila su 24sata.hr.

Dogodilo se to u petak na zabavi u lovačkoj kući pored Županje, koju je organizirao gradonačelnik Županje Davor Miličević.

Ministri Marić, Aladrović i Banožić došli su na tu zabavu, jer su istog dana boravili u Županji na susretu gospodarstvenika. Bio je tu i HDZ-ov veteran Vladimir Šeks. Jedan od gostiju bio je i Damir Dekanić, kojemu će kasnije biti dijagnosticirana zaraza Covidom 19.

Iz vlade su za 24sata.hr objasnili kako ministri “s gospodinom Dekanićem nisu bili u bliskom kontaktu, no odmah po saznanju da je gospodin Dekanić pozitivan na koronavirus, kontaktirali su epidemiologe s obzirom da je i gospodin Dekanić boravio u nekom trenutku 26. lipnja na spomenutom okupljanju”.

“Epidemiolozi su procijenili da s obzirom da nije ostvaren nikakav bliski kontakt sa zaraženim, a usto je gospodin Dekanić na testiranju na prisutnost koronavirusa bio pozitivan u srijedu 1. srpnja (pa se mjera samoizolacije odnosi na bliske kontakte unazad 48 sati), a skup je bio 26. lipnja, nema nikakve obveze za testiranjem ili odlaskom u samoizolaciju ministara Marića, Aladrovića i Banožića”, citat je iz vladina odgovora 24sata.hr.

Komentiraj