Ministar uprave 11 godina nije upisao kuću u katastar

Ministar uprave Lovro Kuščević izgradio je kuću u Nerežišćima na Braču, ali je 11 godina nije upisao u katastar, na što ga obvezuje Zakon o državnoj izmjeri i katastru nekretnina, potvrđeno je od Državne geodetske uprave za Telegram.

“Državna geodetska uprava po Vašoj će prijavi pokrenuti postupke u skladu s odredbama Prekršajnog zakona, zbog eventualne povrede članka 69. odnosno 89.”, odgovorili su na Telegramov upit iz tog nadležnog tijela.

Uvidom u online katastar vidljivo je da se zemljišna čestica 3898 k.o. Nerežišća, u vlasništvu ministra uprave, i dalje vodi kao pašnjak od 952 m2. Kuščević nikada nije skrivao da je tamo sagradio kuću, ona je godinama zavedena u njegovoj imovinskoj kartici.

Ono što je za ministra problematično je da Zakon jasno propisuje kako je vlasnik nekretnine, u ovom slučaju građanin Kuščević, dužan prijaviti svaku promjenu koja utječe na katastarske knjige, i to u roku od 90 dana otkako su se dogodile. Kazna za ovakav prekršaj nije velika i za fizičke osobe iznosi od 3000 do 6000 kuna.

Komentiraj