Ministar Hasanbegović: HND nije Ministarstvu poslao poziv za tribinu

FaH

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović opovrgnuo je u ponedjeljak tvrdnju predsjednika Hrvatskoga novinarskog društva (HND) Saše Lekovića da se nije želio odazvati na tribinu posvećenu medijskim slobodama, ističući da Ministarstvo kulture poziv HND-a nije ni dobilo.

“HND nije poslao poziv u ministarstvo”, rekao je za Hinu Hasanbegović.

“Posljednji poziv iz HND-a u Ministarstvo kulture stigao je 21. listopada prošle godine, prethodnome ministru Berislavu Šipušu”, istaknuo je ministar Hasanbegović. Dodaje da je to provjerio kod nadležnih službi u svome Ministarstvu.

Predsjednik HND-a Leković je na današnjoj tribini “Problemi medijskih sloboda u Europi” održanoj u Novinarskom domu, rekao da se ministar kulture nije odazvao na poziv organizatora, ustvrdivši  da se Hasanbegović i nova vlast oglušuju na razgovor o stanju u medijima.

Sutra se obilježava Svjetski dan slobode medija, a u HND će, među inim, biti održana videokonferencija na temu slobode medija i provjeravanja činjenica. Ministar kulture Hasanbegović kaže da bi na tu konferenciju došao “i bez poziva”, ali je spriječen jer odlazi na službeni put u BiH.

Komentiraj