Ministar Božinović i ravnatelj policije Milina čestitali Dan policije: “Živite ovaj častan posao”

Autor:

17.07.2023., Sibenik - U Sibeniku na Tvrdjavi Barone potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Bozinovic nazocio je svecanom otvorenju projekta „Sigurna turisticka destinacija 2023.“. Na svecanosti su se prigodno obratili potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Bozinovic, glavni ravnatelj policije Nikola Milina te direktor Hrvatske turističke zajednice ujedno izaslanik ministrice turizma i sporta Kristjan Stanicic.  

  Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ravnatelj policije Nikola Milina čestitali su u petak Dan policije i njenog zaštitnika sv. Mihovila poručivši da „s pravom možemo biti ponosni na sve što je hrvatska policija postigla u protekloj godini”.

„Živite i radite ovaj častan poziv, a svakodnevnim djelima svjedočite kako je hrvatska policija proizašla iz naroda i kako je svakodnevno u njegovoj službi. Nijedan pojedinac među nama ne zaboravlja da su temelji našeg domoljublja u Domovinskom ratu, kada je hrvatska policija, među rijetkim policijama u svijetu, pokazala čvrst i odlučan karakter. Takva je i danas”, navode u čestitci.

Svakoga dana, dodaju, iznova pred pripadnike MUP-a se stavljaju novi, suvremeni, a katkad i pogibeljni zadaci, ali oni im se, kako ističu, suprotstavljaju “odlučno, profesionalno, bez straha i bez kušnje”.

“S pravom možemo biti ponosni na sve što je hrvatska policija postigla u protekloj godini. Prvenstveno možemo biti ponosi na njen doprinos u ispunjavanju zahtjevnih uvjeta za ulazak Republike Hrvatske u šengenski prostor te da je ovog ljeta, unatoč pritisku nezakonitih migracija – bila i ostala – sigurna i poželjna turistička destinacija za više od 18 milijuna posjetitelja”.

“Sposobnost i motiviranost koju ste pokazali, jamstvo su da ćete i nadalje biti dostojni čuvari temeljnih prava i sloboda, dosljedno provoditi zakon i uvijek stati u obranu slabijeg, žrtve. No, ne zaboravite čuvati i sebe”, zaključuju u čestitci ravnatelj policije i ministar unutarnjih poslova.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.