Miljenko Mumlek i Dario Jertec pojačali stručni kadar Varaždina

Miljenko Mumlek i Dario Jertec pojačali su stručni kadar prvoligaša Varaždina. Mumlek je do sada bio trener juniorske momčadi, a ubuduće će obavljati i funkciju sportskog direktora kluba dok će Jertec u novoj organizaciji stručnog kadra postati tehnički direktor kluba i team manager prve momčadi.

– “Funkcija koja mi je povjerena donosi zahvalnost kluba na mom dosadašnjem radu, ali funkciju isto tako smatram većem odgovornošću, da uz dogovor s ljudima koje vode klub i uz želje trenera osmislimo politiku kluba i to dignemo na višu razinu. Iz godine u godinu dižemo se za stepenicu više. Moja je zadaća da budem filter između menadžera, igrača i želja igrača u dovođenju u klubu i želja igrača odlaženju iz kluba, da budem filter između želja trenera i želja kluba te da odlučujem o politici koju ćemo provoditi. Nadam se da ću malo griješiti i biti uspješan u svom poslu te da će svi u klubu biti zadovoljni mojim radom.”, izjavio je Mumlek.

Nakon završetka igračke karijere Mumlek je klupu prve momčadi Varaždina vodio u dva navrata, dok se klub još natjecao u trećeligaškom i drugoligaškom društvu, a od listopada 2018. godine godine postao je trener juniora. Za njega se veže i sudjelovanje u aferi “Offside” kada je zajedno s još 14 osoba u 2014. godini pravomoćno osuđen na sedam mjeseci zatvora zbog sudjelovanja u namještanju utakmica Prve HNL. Kaznu je odslužio u zatvoru u Varaždinu.

Jertec, koji se ove godine oprostio od aktivnog igranja nogometa, je rekao: “Zahvalio bih se upravi kluba na ukazanom povjerenju. Od samih početaka NK Varaždina bio sam u klubu, dosta sam upoznat s cjelokupnom situacijom, nadam se da ću uspjeti pomoći da klub postane još bolji, da momčad još bolje funkcionira, da budem treneru na usluzi koliko će biti potrebno i da sve dignemo na još viši nivo. Kao zadaću smatram da je u klupskom interesu da što prije postanemo stabilan prvoligaš, da izbjegnemo priče oko borbe za ostanak i da se već ove sezone profiltriramo kao prvoligaš koji može samo bolje i više.”

Predsjednik kluba Stjepan Cvek je pak kazao: “Klub raste, radimo sve aktivnosti da se klub vrati na razinu na kojoj je nekada bio. Osnažujemo se i u upravljačkom dijelu, radimo na tome da momčad bude sve jača, a dokaz tome su i ovi igrači s kojima smo produljili suradnju. S ponosom mogu reći da radimo uglavnom domaću priču jer u upravljačkom dijelu su bivši igrači, trenerski kadar je također iz naših redova, a i budućnosti ćemo zadržati taj trend da klub raste na domaćim snagama. Igrači s kojima smo produljili ugovor pokazatelj su da mislimo ozbiljno, da oni vjeruju da klub može ići dalje i da ćemo ostvarivati rezultate koje navijači i Grad Varaždin očekuju.”

Na koncu je riječ dobio i generalni direktor Varaždina Toni Dalić koji je najavio prve korake Mumleka i Jerteca na novim funkcijama: “Ovo je priča koja se gradi duži niz godina, a sada imamo situaciju gdje tu priču možemo zaokružiti. S pet smo igrača produljili vjernost, svaki od njih je imao ponude iz drugih sredina, klub ih nije odlučio pustiti za simbolični iznos naknade. Vjerujemo u njih, a ovo je samo pokazatelj da želimo od njih vidjeti rast, razvoj i kvalitetu, a oni su također prepoznali klub. Ponosni smo da možemo uključivati naše bivše igračke zvijezde i legende i bivšeg kluba iz Zagrebačke 94 u rad postojećeg kluba. Dario Jertec je bio od početka involviran u klub kao igrač, nakon završetka profesionalne karijere zvali smo ga da se uključi u rad kluba, neslužbeno nam se priključio prošli tjedan, a on i Miljenko Mumlek, koji je trener juniora i s njima ostvaruje izvrsne rezultate u Prvoj HNL, već su prošli tjedan prebacili u brzinu više i pred vas donosimo njihove prve plodove rada, potpise novih ugovora do 2023. godine s petoricom igrača.”

Novi ugovor s momčadi koju vodi trener Samir Toplak tako su potpisali kapetan Marko Stolnik, napadač Jorge Obregon, krilni napadač Vinko Petković, golman Oliver Zelenika i veznjak Ivan Posavec.

Komentiraj