Miletić: “Skupili smo 400 tisuća potpisa. Tresem se od radosti!”

Most je u četvrtak održao konferenciju za medije na kojoj su govorili o prikupljanju potpisa za referendumske inicijative ‘Odlučujmo zajedno’ i ‘Dosta je stožerokracije’. Potreban broj potpisa za raspisivanje referenduma iznosi 368.446.

“Drago nam je reći, obje referendumske inicijative stekle su dovoljan broj potpisa za održavanje referenduma, i više od toga. Pravovaljane potpise donijet ćemo 24. 1. u Sabor”, rekao je predsjednik Mosta Božo Petrov.

Marin Miletić rekao je da su prikupili 400 tisuća potpisa. “Tresem se od radosti!”, rekao je i zahvalio svim strankama, neovisnim saborskim i europarlamentarnim zastupnicima, kao i volonterima koji su prikupljali potpise.

“Mi smo već uspjeli, vidimo da se odustalo od 2G modela. Vidimo da Beroš, suprotno preporukama EU, ublažava mjere za blagdane. Plenković naglo zove iseljenike. Vidimo očaj, a zašto? Jer su građani kazali da žele da ih se pita. Ova inicijativa je već posredno postigla uspjeh. Beroš je pokazao da oni nikad nisu donosili mjere na temelju epidemiologije. Kad vidimo što sada najavljuje, jasno je da su sve odluke do sada bile političke a ne zdravastvene prilike. Baš zato je nužan ovaj referendum”, poručila je Marija Selak Raspudić i dodala da je referendumska inicijativa polučila uspjeh.

Istaknula je da od Sabora očekuju raspisivanje referenduma i priliku da hrvatski građani daju svoje mišljenje.

“Danas je dan kad se radujemo. Od današnjeg dana ćemo se svi skupa malo odmarati, prije svega naši volonteri, stotine i stotine ljudi diljem Hrvatske koji su se povezali. Ova inicijativa bila je munjevita reakcija nastala u roku od sedam dana od objave uvođenja covid-potvrda”, rekao je Nino Raspudić i dodao: “Mnoga je zvijer ostavila trag na ovome snijegu referendumske inicijative”.

Nikola Grmoja rekao je da će predati pravovaljane potpise i tu, poručuje, neće biti nikakve dvojbe. “Danas želim poručiti našim volonterima, svim građanima Republike Hrvatske koji nas podržavaju, da mogu mirno proslaviti Božić. Mi referendum imamo, a ako kojim slučajem nekim mahinacijama ovi na vlasti pokušaju zaustaviti taj referendum, ja im to ne bih preporučio”, rekao je.

“Zadnji put je 40.000 potpisa ukradeno. Ovaj put neće biti tako. Pritisak javnosti je velik, ali i mi smo pripremljeniji od onih prije nas. Ne zato što smo sposobniji, nego što znamo što je vlast tada napravila”, rekao je Grmoja.

Dodao je da je ovo ‘ozbiljna stvar’ te da se premijer pogubio. “Mi nećemo istresati stvari kao neki drugi. Mi smo ozbiljna stranka, mi ćemo raditi kroz institucije, želimo vratiti povjerenje u institucije, ali uz naš nadzor”, izjavio je i dodao da će predložiti kako bi prebrojavanje potpisa trebalo izgledati.

“Ako mi možemo u manje od mjesec dana, ako mi u 20 dana odradimo cijeli taj proces, očekujemo da vlada odradi to u istom periodu”, rekao je Grmoja. Novinarima je rekao da s potpisima nisu ‘na knap’, već nekoliko desetaka tisuća iznad praga.

“Predat ćemo pravovaljane, a za svaki kojeg oni proglase nevažećim morat će nam objasniti zbog čega je to”, rekao je Grmoja i ponovio da je premijer Plenković na rubu očaja.

Marija Selak Raspudić rekla je da je Plenković javno rekao da ne priznaje demokraciju i da će nastaviti po svom. “Je li ovo demokracija ili diktatura Andreja Plenkovića?”, kaže.

Poručila je da je poruka građana nedvosmislena – žele da ih se pita. “Jedino je premijer gluh na tu poruku, razgolićuje svoje diktatorske osobine”, rekla je Marija Selak Raspudić.

Komentiraj