Milanović: “U Zagrebu su izbori gotovi, prednost je prevelika i svima je jasno da je Tomašević novi gradonačelnik”

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović sudjelovat će danas u Delnicama na svečanom obilježavanju 30. obljetnice osnutka Specijalnih postrojba Hrvatske vojske i Dana Zapovjedništva specijalnih snaga.

Predviđeno je prigodno obraćanje predsjednika Milanovića.

“Zadovoljan sam vježbom. Naši vojnici žive težak život, to su teške pripreme, poziv je fascinantan”, rekao je Milanović.

O sjednici Vijeća za obranu 

“Ministar nije stigao jer imaju brifing u Vladi. Ja sam njegov vrhovni zapovjednik i dozvolio sam mu da ne ode u Bruxelles na sastanak čelnika NATO-a. Rekao sam načelniku da ode na taj brifing, sudjelovao je u radu Povjerenstva, o svemu sam obaviješten detaljno, danas sam uputio dopis premijeru da sazovemo Vijeće za obranu.

O današnjoj objavi Vrhovnog suda

“Mišljenje sudaca je dobro imati”, komentirao je današnju objavu Vrhovnog suda. “Ima drugačijih rješenja u Europi kao što je dokazala prof. Đurđević. Javni poziv je farsa. Treba dovesti bilo kakve snage izvana. To je njihovo miljenje, tko god dođe tamo naići će na ne baš prijateljski ambijent. Pokazuje se da bi oni to sami sebi najrađe ko seka i braco izabrali, ali to nije dobro. Postoji ogromna autonomija i samovolja sudova na svim razinama, valjda Sabor može izabrati predsjednika Vrhovnog suda.”

O uspjehu SDP-a na izborima:

“Čini mi se da se nitko od velikih nije proslavio. U Zagrebu je velika promjena i nadam se da će ti ljudi opravdati povjerenje.”

“U Zagrebu su izbori gotovi. Čestitam svima, ali to je prevelika prednost, jasno je da je Tomašević gradonačelnik. Tek u drugom krugu neću izaći za izbore”, istaknuo je.

O nabavi vojnih aviona:

Milanović smatra da novac za vojne avione nije problem. “Bez novca nema dobro obučene vojske”, rekao je Milanović i dodao je da je to višegodišnji projekt

“Moramo ulagati u te stvari. Posebno u brodove”, govorio je Milanović dodavši da ne treba postavljati malodušna pitanja ima li novaca.

Komentiraj