Milanović: Turudić je sigurnosno opasan. Ovo je najozbiljnija situacija u Hrvatskoj od 1995.

Autor:

Midzor/PIXSELL

Slavko Midzor/Pixsell

Predsjednik RH Zoran Milanović u petak je u Dubrovniku sudjelovao na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada, koji se obilježava 3. veljače na Dan svetoga Vlaha, dubrovačkog zaštitnika. Nakon sjednice je komentirao aktualne političke događaje, a govorio je i o Orbanu i pomoći Ukrajini.

“To je bilo za očekivati. Mađari su jedna mala nacija, drugačiji su od Njemačke i Francuske. U dubrovačkom grbu je i kruna svetog Stjepana. Mađari imaju svoje frustracije i povijesno iskustvo. Mađari se ne daju maltretirati. A da Bruxelles kao svaki centar otuđene moći ima volje maltretirati, ima”, rekao je Milanović.

“Bio sam premijer. Znam neke stvari i neke stvari su zapisane. U slučaju tog tipa, ne mogu ga drugačije nazvati, postoje ozbiljne sigurnosne zapreke, bez obzira što je HDZ-ovac. Čak bi i preko toga prešao”, kazao je predsjednik za Ivana Turudića.

“Taj čovjek naprosto ne može biti sudac. Te priče ovaj mi je prijatelj…to je dobra maskirovka. Radi se možda o najozbiljnijoj situaciji u Hrvatskoj od 1995. godine”, poručio je Milanović te dodao kako se Turudića sad gura, kao i da je on odabranik. Pričekat će, kako je rekao, još koji dan u nadi da je sve oko imenovanja suca Visokog kaznenog suda na mjesto glavnog državnog odvjetnika zabuna.

“I za Hitlera su govorili da bar znaju na čemu smo, tako se govori za Turudića”, rekao je. “Ovo je nešto što može zaustaviti samo Plenković. Pričekat ću još koji dan u nadi da je ovo sve zabuna. Turudić to ne smije biti. Ako bude, svi ćemo vidjeti što će se dogoditi. Taj čovjek ne može biti ni sudac”, poručio je.

“On dolazi po silu i moć i netko tu dremucka. Ja imam duboka saznanja. Ja znam ono što je zapisano, što postoji. Inače bih stvari govorio na temelju sjećanja koje je precizno, ali ja imam jedno i drugo”, zaključio je predsjednik.

Milanović: Prijedlog Turudićeva imenovanja najopasniji je Plenkovićev nasrtaj na neovisne institucije

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.