MILANOVIĆ O GNJUSNOM TRANSPARENTU: “To je govor mržnje, a ne prekršaj”

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u subotu je komentirao sramotni natpis pripadnika BBB-a iz zagrebačke Kustošije, koji su u petak izvjesili transparent na kojemu je pisalo: “J***t ćemo srpske žene i djecu”.

“Država je reagirala, to je dobro. Najbolje da je država zaštitnik građana kroz transparentan sustav zaštite, nego da to rade političari izvana kao dušebrižnici. Hrvatska država se zasad pokazala kao normalna država”, izjavio je Milanović.

Istaknuo je da će oni koji su izvjesili sramotni natpis shvatiti da to što su napisali “nema potporu ni među 1 posto Hrvata”.

“Na stranu stavljamo činjenicu da time ispadaš primitivan i nikakav prema vani, mislim prema Zapadu, prije svega”, poručio je.

Milanović kaže i kako se treba promijeniti zakonska regulativa. “Ovo jučer nije bio prekršaj protiv javnog reda i mira, ovo je govor mržnje. Dok god policija bude reagirala kao da se radi o prekršaju protiv javnog reda i mira, ovo će se i dalje događati, ali nije policija kriva, takav je zakon. Ovakve stvari treba kriminalizirati. Ovo nije prekršaj, nego kazneno djelo i treba jasnije definirati stvari u zakonu i osuditi, onda će i policiji i sudovima biti lakše”, zaključio je Milanović.

Komentiraj