Milanović: “Cijela situacija oko koronavirusa gubi kredibilitet i više nalikuje sportskoj prognozi”

S obzirom da se državni avionu pokvario, predsjednik Republike umjesto na vojnoj paradi u Moskvi, poslijepodne provodi  u Zagorju, gdje je sudjelovao na službenom otvaranju Glamping villagea Termama Tuhelj.

Tom prilikom je komentirao najnoviju situaciju sa koronavirusom, ali i potez premijera Andreja Plenkovića koji je odbio ići u samoizolaciju, unatoč tome što su mnogi drugi morali ići i za još manji fizički kontakt.

Teniski turnir Adria Tour u Zadru

“S jedne strane je bila ta želja da se malo stvari rasplamsaju u Hrvatskoj, da se ljude privuče i onda je to krenulo nažalost u krivom smjeru. To je moglo proći i bez premijera, možda je i mogao doći dolje. Nažalost jutros sam gledao, na CNN-u smo bili glavna vijest, ali ne dobra vijest. Dakle, ako se i htjelo privući ljude u Hrvatsku, a namjera je vjerujem bila dobra, bez da ulazim u kampanju i da se netko vjerojatno htio malo fotografirati, ali sama namjera je u redu. Krenulo je krivo”, naglasio je Milanović za RTL televiziju.

Sve se svodi na sportsku prognozu

“Da smo razgovarali prije dva dana, ja ne bih stajao ovdje nego dva metra bliže vašoj kolegici novinarki, 100 posto. Sad smo se opet odmaknuli. Ovo sve skupa poprima malo karakter sportske prognoze, malo vamo pa malo tamo, pa malo struka epidemiolozi, pa su struka doktori obiteljske medicine. Dakle, tu i ima i nema struke. Pomalo se gubi kredibilitet cijele priče, ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu”, rekao je Milanović.

 

Komentiraj