Milan Fashion Week istaknuo afro-talijanske dizajnere

Unsplash/Melody Jacob

Milan Fashion Week, održan ovoga  vikenda, istaknuo je afro-talijanske dizajnere, za što je bio zaslužan i značaj globalnog pokreta Black Lives Matter.

Velike etikete su se vratile u novom sjaju i ponovo privukle pažnju modnih medija i ljubitelja visoke mode, no revije pet afro-talijanskih dizajnera, njihove kolekcije i platforma su prošle vrlo zapažene na internetu, društvenim mrežama.

Iako su spomenuti dizajneri ovo ljeto u znak prosvjeda najavili otkazivanje sudjelovanja, za njih je ipak organizirano vrlo decentno i osmišljeno zajedničko predstavljanje pod nazivom “We are made in Italy” (Mi smo napravljeni u Italiji). Dio revija je podsjetio publiku na ciljeve pokreta Black Lives Matter.

Dizajnerica Michelle Francine Ngonmo ne želi navoditi imena brandova, ali je zabrinuta jer “rasizam još uvijek postoji u Italiji”. Neke od dizajnerica imaju problema dokazati da su svoje kreacije izradile u ovoj europskoj zemlji.

Neke najpoznate etikete su svoje revije na Milanskom tjednu mode prezentirale samo u digitalnom obliku. Pandemija koronavirusa je donijela brojne promjene u svijetu pa tako i u modnoj industriji. Kompanije se sve više okreću raznim digitalnim platformama kako bi lakše komunicirale s publikom, dok je pristup sadržajima dozvoljen širem krugu ljudi.

Na programima poznatog događanja, za koje je bio predviđen ulaz, bio je prisutan samo manji broj gledatelja. Provjera temperature i nošenje zaštitnih maski je bilo obavezno.

Komentiraj