facebook.com

Mia Rkman podržala ‘Lila tjedan – Tjedan ženskog zdravlja’

Mia Rkman, Miss Universe Hrvatske 2019 i studentica sanitarnog inženjerstva na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu, pozvala je sve žene da se odazovu na testiranje na HPV i mamografske preglede u znak podrške javno-zdravstvenoj akciji koju pod nazivom ‘Lila tjedan – Tjedan ženskog zdravlja’ od 6. do 12. svibnja organizira Udruga Nismo same.

Nova Miss Universe Hrvatske se danas pridružila članicama Udruge na zagrebačkom Trgu Petra Preradovića, gdje su u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar bili organizirani besplatni mamografski pregledi za žene koje nikada nisu bile na mamografiji. Cilj akcije je upozoriti na važnost mamografije u prevenciji raka dojke. Na pitanja građana i brojnih medija je odgovarala doc. dr. sc. Maja Prutki, radiologinja s KBC-a Zagreb.

Ovogodišnji ‘Lila tjedan – Tjedan ženskog zdravlja’ odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva, a u suradnji s KBC-om Zagreb, KBC-om Sestre milosrdnice, KBC-om Split, KBC-om Rijeka, KBC-om Osijek, OB Dr. Ivo Pedišić u Sisku, NZJZ Splitsko-dalmatinske županije, NZJZ Dr. Andrija Štampar, ZZJZ Osječko-baranjske županije i tvrtkom Roche.

Danas je započelo i besplatno testiranje na HPV u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Sisku, a pristupiti mu se može bez prethodne najave i uputnice. Udruga poziva sve žene da se uključe u Lila tjedan i odazovu se na testiranje.

Komentiraj