Nekoliko njemačkih političkih dužnosnika i kancelarka Angela Merkel primili su prijeteća pisma s bijelim prahom i britvicama, javila je u četvrtak berlinska policija.

Te pošiljke koje su stigle uoči nedjeljnih parlamentarnih izbora, upućene su u srijedu i četvrtak i naslovljene na pet osoba. Sadržavale su bijeli prah i britvice, rekla je policija. Jedna od pošiljki je bila upućena kancelarkinim suprugu Joachimu Saueru, na njihovu berlinsku adresu.

Poruke u pismima su napisane na arapskom, a potpisala ih je njemačka salafistička zajednica koja je upozorila da je sadržaj “smrtonosan, ne dirati”, precizirala je državna televizija ARD na svojoj internetskoj stranici.

Policija je rekla da bijeli prah nije štetan.

Jedan od primatelja, zastupnik Zelenih Hans-Christian Stroebele je za ARD rekao da se možda radi o manipulaciji te da iako su poruke napisane na arapskom, pošiljatelji bi mogli biti iz redova krajnje desnice.

On je podsjetio da nedavnu aferu njemačkog vojnika koji je maskiran u sirijskog tražitelja azila planirao napade na predstavnike ljevice.

Komentiraj