Meni u Takenoku osvježen novim jelima

Bojan Zibar, facebook.com

Takenoko, vrhunski japanski restoran smješten u strogom centru Zagreba, mjesto je koje uvijek iznova iznenađuje svojim originalnim gastro-kombinacijama.

Za popularnost restorana uvelike je zaslužan renomirani tim chefova Motochiko Mochizuki, Mario Starman, Mario Obrovcac i Nenad Stošić, koji stvaraju prave male čarolije te su zbog tog omiljeni od publike, ali i od strane struke.

S dolaskom proljeća i sve toplijih dana, meni u Takenoku osvježen je novim jelima s prizvukom sezonskog i laganog. Glavna nit vodilja prilikom osmišljavanja jela, bila je originalnost i spajanje naizgled nespojivog.

Poznat po odabiru najkvalitetnijih svježih namirnica, kao novitet se posebno ističe upotreba svježeg wasabija prilikom serviranja. Naime, uzgoj wasabija iznimno je zahtjevan, a s obzirom da traži idealne uvjete, uspijeva samo u određenim područjima Japana, dok je istodobno potražnja za njim s godinama u neprestanom porastu. Iz tog razloga, pravi wasabi vrlo je skupocjen te se smatra rijetkom delikatesom. Pravi wasabi odlikuje se vrlo svježom i jedinstvenom ljutinom.

Istaknimo nekoliko novih ribljih proljetnih jela – Uramaki losos sa prepeličjim jajima, Seafood pho, Jakobove kapice s touileom od sipe, Maguro yukhoe (tuna tartar), file zubatca, Sashimi od škampa…

Komentiraj