hina

Međunarodni dan prodavaonica ploča obilježen u Hrvatskoj

Hrvatski diskografi obiliježili su u subotu Međunarodni Dan prodavaonica ploča (Record Store Day), u sklopu kojega se proteklih desetak godina diljem svijeta raznim događanjima slave vinilna izdanja koja u posljednje vrijeme bilježe sve veću prodaju.

CD trgovine tom prigodom priređuju posebna glazbena izdanja, popuste, druženja i koncerte, a ove su godine ambasadori hrvatskog Record Store Daya bili Tony Cetinski i Tram 11, izvijestila je Hrvatska diskografska udruga pod čijim se okriljem taj dan obilježava.

Cetinski se s obožavateljima družio u Novoj ploči u zagrebačkoj Bogovićevoj ulici, a Tram 11 su potpisivali vilino izdanje albuma “Vrućina gradskog asfalta” i nastupili u Menart multimedijalnoj knjižari, kao i grupe Gretta i Mel Camino.

Neno Belan je predstavio čokoladnu verziju svoje ploče “Rijeka snova”, koju su okupljeni imali priliku i degustirati to neobično izidanje, pripremljeno isključivo u povodu obilježavanja  Dana prodavaonica ploča.

CD shop Croatia Recordsa Nova ploča ugostio je Marka Kutlića, Juru Brkljače, Davida Temelkova, Adrijanu Baković, grupu Pravila Igre te Nelu i Kim Verson.

U Dancing Bear CD shopu nastupili su Jessica Atlić Mc Colgan & Bluvinil, Sebastian Popović, Matija Cvek, Solarov, The Miceks te Ogenj i Kawasaki 3P, a u Aquarius Records u Zagrebu Maja Posavec koja je podnevnim koncertom promovirala svoj prvi samostalan album “Kada ne bih imala strah”.

Riječki Dallas music shop ugostio je Andreja Grozdanova, Elis Lovrić, White on White i Alena Brentinija.

Komentiraj