Matej je bio aktivan na Viberu? Otac: “Upoznat sam s tim”; Detektivka kaže: “Postoji jedan ključni propust”

Matej Periš (27) iz Splita je nestao u noći 30. na 31. prosinca iz beogradskog kluba Gotik,a potraga za njim traje već 23. dan. Mediji su prenijeli da je njegov Viber na mobitelu bio aktivan sinoć u 21.53 sata. Njegov otac, Nenad Periš, objasnio je ukratko za Telegraf.rs o čemu se zapravo radi.

“Upoznat sam s tim od strane policije. Radi se o aktivnostima koje policija provodi u sklopu istraživanja svih detalja o ovom slučaju”, rekao je.

Podsjetimo, signal Periševog mobitela, kako je utvrdila istraga posljednji put je lociran kod Velikog ratnog otoka oko 02.40 sati, 31. prosinca.

Policijski službenici pregledali su stotine sati materijala, snimaka sa svih nadzornih kamera s trase kretanja Periša i okoline i na osnovu njih napravili rekonstrukciju njegova kretanja, od trenutka izlaska iz pravca Beton hale u 1.43 sati do silaska u rijeku Savu, u 1.52 sata poslije ponoći, odakle mu se gubi svaki trag.

Na osnovi najnovijh podataka, Periš je posljednji poziv uputio prijateljici Maji. ”Rečeno mi je da se provjeravaju mobiteli i Matejev mobitel u smislu točne lokacije, odnosno obavljanja tih kontakata i svega što se događalo te večeri”, kazao je Matejev otac Nenad Periš, prenosi Srbija danas.

Identificirane osobe iz ‘Gotika’

U istrazi će se obuhvatiti svi kontakti koje je nestali Periš imao te večeri u klubu ”Gotik”. Osim njegovih prijatelja, policija je ispitala i mladiće iz Zadra koji su sjedili za stolom blizu Matejeve ekipe te večeri. Uz njih, identificirane su i osobe koje su se nalazile za stolovima oko njihovog.

”Čuo sam da su identificirani posjetitelji koji su se nalazili u neposrednoj blizini stola za kojim je bio moj sin s društvom. Oni sebe nazivaju Zadranima, ali ja mislim da se ne radi samo o njima, nego još o nekim osobama koje su bile tu sa strane”, istaknuo je Matejev otac.

Do ponovnog ispitivanja šestorice prijatelja došlo je nakon što je policija došla do poruka koje je jedan od njih razmjenjivao s djevojkom, a spominjala se droga.

Prošlo je previše vremena od nestanka do prijave

Bivša pukovnica MUP-a Srbije Slavica Radovanović u razgovoru za portal Nova.rs istaknula je ključni propust u svim istragama – vrijeme.

“U svakom slučaju – i kod osoba koje prijavljuju nestanak i kod policije, ključni propust je vrijeme. Treba utvrditi koliko je prošlo vremena od nestanka do trenutka prijave. Kada policija dobije prijavu da je osoba nestala odmah treba krenuti u potragu, a ne razmišljati je li osoba krenula kod prijatelja, je li netko ljut pa je otišao i slično. Tu nema prostora za razmišljanje o takvim stvarima, već treba istog trenutka reagirati i uključiti se u potragu”, pojasnila je Radovanović.

Komentiraj