Marylin Monroe bila je prva žena koja se slikala za naslovnicu magazina Playboy

Filmska glumica, pjevačica, model i pop-ikona, svojedobno i dobitnica Zlatnoga globusa za najbolju glavnu glumicu Marilyn Monroe je rođena 1. lipnja 1926. godine kao Norma Jeane Mortenson u Los Angelesu. Udavala se tri puta. Prvi put sa samo 16. godina za Jameas Doughertyja, ali brak je trajao kratko. Brak sa Joeom DiMaggiom, čuvenim bejzbol igračem, trajao je još kraće – svega osam mjeseci. Godinu dana nakon razvoda od Joea, Marilyn se udaje za pisca Arthura Millera. Udajom za Millera prelazi na judaizam. Razveli su se 1961. godine.

Nakon razvoda, život joj se počinje raspadati, pada u depresiju, kasni na snimanja, gubi uloge. Bila je tužna jer je nitko nije shvaćao ozbiljno i jer su je svi promatrali kao glupu plavušu. Izgleda da je čitavog života u njoj čučalo ono uplašeno dijete koje nitko nije želio, koje se premještalo iz jednog sirotišta u drugo, od jedne obitelji do druge. Čitavog života tražila je malo sreće i ljubavi, a bila je nesretna i neshvaćena. Pripisuje joj se mnogo afera, kao što je ona sa braćom Kennedy.

U ljeto 1962. pronađena je mrtva na krevetu sa slušalicom u rukama, pored bočice pilula za spavanje. Njena smrt ostala je misterija. Sumnja se da je izvršila samoubojstvo. Neki smatraju da je za njenu smrt odgovorna CIA ili neka druga organizacija, jer je izvještaj s njene autopsije nestao. Sahranu je organizirao DiMaggio, ali nije pozvao nikoga iz Hollywooda jer je smatrao da su oni krivi za njenu smrt. Trideset godina nakon smrti, proglašena je za najseksepilniju glumicu svih vremena. Posljednja holivudska diva ostat će upamćena i kao prva žena koja se slikala za naslovnicu magazina Playboy.

 

Komentiraj

nacional banner
nacional banner