Martin Scorsese u novom dokumentarcu bavi se pjevačem New York Dollsa

Martin Scorsese poznat je i kao redatelj glazbenih dokumentaraca. Tako je do sada režirao dokumentarce “Woodstock”,  “The Last Waltz”, koncertni “Shine a Light“ s The Rolling Stones, “George Harrision: Living in the Material World,” za koji je osvojio dvije nagrade Emmy, i “Rolling Thunder Review: A Bob Dylan Story.”  Najbovije vijesti, koje je objavio magazin Variety, govore da će se u novom dokumentarcu Scorsese baviti Davidom Johansenom, frontmenom grupe New York Dolls.

Film će opisivati dolazak Johansena u East Village na Manhattanu krajem šezdesetih godina, početak njegove glazbene karijere kao pjevača punk/glam grupe New York Dolls koju je kasnije napustio da bi u osamdesetima oživio svoju karijeru nastupajući kao swing pjevač pod pseudonimom Buster Poindexter. U devedesetima, nastupao je kao dio blues grupe Harry Smiths.

„Desetljećima poznajem Davida Johansena, njegova glazba za mene je postala standard još u vrijeme kada je nastupao sa New York Dolls a ja sam snimao film ‘Ulice zla’. I tada, kao i sada, njegova glazba ugrabila bi energiju i uzbudljivost New Yorka. Često sam gledao njegove nastupe i s godinama sam shvatio dubinju njegove glazbene inspiracije. Nakon što sam prošle godine gledao njegov nastup u Café Carlyle znao sam da ga moram snimiti“, izjavio je Scorsese.

Martin Scorsese režirati će ovaj dokumentarac zajedno sa Davidom Tedeschijem koji je do sada radio kao montažer na nekoliko njegovih glazbenih dokumentaraca.

Komentiraj