Marino Marić: “Navijači, dobro nas operite još danas, a onda budite uz nas”

Hrvatski rukometni izbornik Lino Červar nije se u nedjelju pojavio na konferenciji za novinare. Tamo je poslao svog pomoćnika Hrvoja Horvata, koji je zajedno s Marinom Marićem odgovarao na pitanja novinara.

“‘Razumijem navijače, sad je ono veliko nezadovoljstvo i imamo 100 mana, ali evo ja kažem da nas dobro operu još danas pa se nadam da ćemo se sutra revanširati svim navijačima. Totalno ih razumijem i ja sam bio navijač, kad sam ozlijeđen i ja gledam utakmice i po svima padnem. Takav nam je mentalitet, ja to sasvim razumijem. Nama je cilj da ih razveselimo, ali ne da ih rastužimo. Dupla kazna za nas, nema smisla slati poruke navijačima jer smo zabrljali maksimalno, ali eto, budite uz nas pa ćemo vidjeti što će biti. Nakon toga neka nas navijači totalno operu, podnijeti ćemo mi to i to je sportski”, poručio je Marić.

Dodao je da bi volio da ih novinari ‘zgaze’ pa da oni uđu u četvrtfinale. “Mislio sam da se Japan neće ponoviti, imali smo u glavi da nam dolazi Argentina i znali smo da će biti teško. No, nismo mogli zamisliti da ćemo drugi gol zabiti tek u 13. minuti. Uvjeren sam da će Katar pobijediti Argentinu”, kazao je.

Hrvoje Horvat rekao je da je razgovarao s izbornikom Červarom. “Prvenstvo još nije gotovo, nema vremena za kukanje i očajavanje. Ne bih komentirao njegove riječi, je li ostaje nakon prvenstva. To pitanje nije za mene, čut ćete informacije na vrijeme”, kazao je.

Horvat naglašava da igrači vjeruju u prolazak. “Vrijeme je da se izbrišu negativne misli, da se prebacimo na rukomet. Moramo se fokusirati na to da budemo bolji. Vidjet ćemo nakon jutarnjih terapija i treninga kakvo je stanje sa zdravljem igrača. Vidjet ćemo kakva je Karačićeva ozljeda, a crijevnih viroza se lagano rješavamo”, zaključio je.

Komentiraj