MARAS NA FACEBOOKU “Pauletić je daleko od Smoje kao Hrvatska od Himalaje”

Patrik Macek/PIXSELL

Imenovanje Roberta Pauletića novim zamjenikom ministra turizma podiglo je proteklog tjedna veliku prašinu u hrvatskoj javnosti. Komentar na imenovanje, ali i posljednje izjave Pauletića, u subotu je preko svog Facebooka dao i saborski zastupnik Gordan Maras, bivši ministar poduzetništva i obrta.

“Skroman tip, nema što ovaj Pauletić. Da bi opravdao svoje glupe opaske o stranim turistima koje su valjda samo njemu smiješne, čovjek se usporedio sa Miljenkom Smojom i njegovom satirom. Pauletić je jako daleko od Smoje po pisanju, humoru i mnogim drugim stvarima. Kako bi Pauletić bolje razumio koliko, primjerice kao Hrvatska od Himalaje”, napisao je u subotu Maras na svom Facebooku.

Skroman tip, nema što ovaj Pauletić. Da bi opravdao svoje glupe opaske o stranim turistima koje su valjda samo njemu…

Posted by Gordan Maras on Saturday, February 27, 2016

 

Podsjetimo, Pauletić se u petak usporedio sa legendom splitskog spisateljstva Miljenkom Smojom. “Kad Miljenko Smoje napiše ‘kurbe Talijani’ ili koristi još neke teže izraze za njemačke turiste u svjetlu njegove satire to ne možemo smatrati uvredljivim, a kamoli da bi neki portal napisao da Miljenko Smoje vrijeđa talijanski narod”, rekao je Pauletić.

Komentiraj