Allenov “Manhattan” danas ne bi mogao biti snimljen, tvrdi Mariel Hemingway

U dokumentarnom serijalu „Allen protiv Farrow“ koji pokušava dokazati da je Woody Allen bio seksualni prijestupnik prikazuju se scene iz njegovog filma „Mahtattan“ iz 1979. godine. U tom filmu on glumi dva puta razvedenog 42-godišnjeg televizijskog scenarista koji počinje izlaziti sa 17-godišnjom Tracy. Tracy je glumila Mariel Hemingway koja je u vrijeme snimanja filma imala 17 godina. Kada je premijerno prikazan, film nije bio kritiziran zbog prikaza odnosa 42-godišnjaka i 17-godišnjakinje. Dapače, do danas je to, financijski gledano, to drugi najuspješniji film Woodyja Allena kojeg su kritičari nahvalili te je imao dvije nominacije za nagradu Oscar.

Mariel Hemingway, glumica i unuka slavnog pisca Ernesta Hemingwaya, razgovarala je sa Anne Heche i Heather Duffy u njihovom podcastu “Better Together with Anne & Heather“ te je kazala kako taj film danas ne bi mogao biti snimljen je prikazuje romantičan odnos starijeg muškarca s maloljetnom djevojkom. „Ne osuđujem ničije ponašanje ali taj film vjerojatno danas ne bi mogao biti snimljen“, izjavila je Mariel Hemingway.

Ona nije gledala seriju „Allen protiv Farrow“ ali kaže da je voljela Allena i da su njena iskustva sa snimanja filma prekrasna. „To je osjetljiva priča ali Allen nije bio ni neugodan niti sam osjetila nepoštovanje“, objasnila je Mariel Hemingway dodajući kako ne poznaje ni Miu Farrow ni Ronana Farrowa ni Dylan Farrow. Ne zna detalje cijele priče pa nije željela o tome ni govoriti, ali je dodala kako nije promijenila mišljenje o Allenu kao filmskom autoru.

Što se tiče tzv. „cancel culture“ Mariel Hemingway je rekla kako je to plaši i kako se protivi nemogućnosti razgovora. „Više nam nije dopušteno biti u ‘sivoj zoni’. Moramo birati strane. Tko to kaže? Nismo tako odrasli“.

Komentiraj