Mamić: “Ova je pobjeda nagrada za igrače”

U prvom susretu 16-ine finala Europske lige Dinamo je na gostovanju pobijedio ruski Krasnodar sa 3-2 ostvarivši sjajan rezultat uoči uzvrata u Zagrebu 25. veljače.

Bila je to “luda” utakmica u kojoj je hrvatski prvak vodio 1-0, 2-1 i 3-2, domaćin se dva puta vraćao, ali ne treći put.

“Sretni smo s pobjedom, ali naravno, obavili smo pola posla jer pred nama je i uzvrat. Respektiramo našeg suparnika i sad se trebamo dobro odmoriti i biti spremni za ono što nas čeka na uzvratu u Zagrebu,” kazao je Dinamov trener Zoran Mamić za klupsku stranicu.

“I u ovoj se utakmici pokazalo sve ono što smo pričali o Krasnodaru, a to je da su u ofenzivnom dijelu jako neugodni, raznovrsni, kombinatorni,” dodao je Mamić.

Zanimljivo, u dosadašnjih sedam pokušaja niti jedan hrvatski klub u nokaut-fazi europskih kupova nije uspio izbaciti ruskog predstavnika, a bila je ovo prva pobjeda nekog hrvatskog kluba u gostima u Rusiji.

“Lijepo je pobijediti, ali pred nama je uzvratna utakmica. Sada se moramo dobro odmoriti, analizirati što nije bilo dobro, što može biti još bolje i dati sve od sebe da u uzvratu potvrdimo ovu dobru igru.

“Modre” je do pobjede vukao sjajni Bruno Petković koji je zabio dva gola (15, 54) i sudjelovao u akciji kod trećeg gola kojeg je zabio Iyayi Believe Atiemwen (75), dok su strijelci za Krasnodar bili Šveđani Marcus Berg (28) i Viktor Claesson (69).

“Bruno je zabio dva gola, borio se kao lav, zadržavao lopte, asistirao. Mi znamo kakvu kvalitetu imamo u Bruni, ovo je samo dokaz koliko on može,” istaknuo je Mamić.

Dinamov strateg je naglasio kako je momčad bila u dobrom fizičkom stanju.

“Naša je momčad puna samopouzdanja, dečki su fizički u dobrom stanju, međusobno se bodre i podržavaju. Ova utakmica i ova faza natjecanja su nagrada za sve što su napravili u prvom dijelu sezone gdje je dio javnosti bio dosta negativno nastrojen prema momčadi i cijeloj situaciji. Oni su to junački podnijeli, ostvarili sjajne rezultate i ova im je utakmica bila nagrada za sve,” istaknuo je.

Trener Mamić na kraju je želio posebno istaknuti.

“Želim se u ime momčadi i moje osobno zahvaliti domaćinu. Hvala čovjeku koji je stvorio ovaj klub koji nam je dao veliki privilegij igrati na ovakvom stadionu. Ovo je bio pravi sportski doživljaj, a biti na ovakvom stadionu i igrati utakmice doista je veliki privilegij,” poručio je Mamić.

Komentiraj