Malenica: “Dogovorom sa sindikatima nije otvorena Pandorina kutija”

Ministar uprave Ivan Malenica kazao je u petak, uoči sjednice Vlade, kako ne smatra da je dogovorom sa sindikatima u prosvjeti oko podizanja koeficijenta otvorena Pandorina kutija.

“Mislim da se s ovime što se dalo, odnosno što se reguliralo kroz izmjenu uredbe na jedan dobar način regulirao taj sustav, sad ćemo vidjeti za ostale”, izjavio je Malenica uoči svečane sjednice u povodu Dana grada Krapine i sjednice Vlade odgovarajući na pitanje je li dogovorom Vlade i sindikata otvorena Pandorina kutija.

Očekuje da će se sljedeće godine kroz izmjenu uredbe o koeficijentima, odnosno kroz reguliranje sustava koeficijenata u javnim službama na adekvatan i objektivan način to riješiti i da će svi, po njegovom mišljenju,  biti zadovoljni.

U Vladi je jučer potpisan dodatak Temeljnome kolektivnom ugovoru (TKU) za službenike i namještenike u javnim službama, ali i sporazum o dodatku na plaću zaposlenima u osnovnim i srednjoškolskim ustanovama i ustanovama znanosti i visokog obrazovanja.

Kampanju “Da se bolje razumijemo” Srpskog narodnog vijeća, odnosno ćiriličnih natpisi za sve predsjedničke kandidate, Malenica nije želio komentirati rekavši tek kako ju je vidio.

Komentiraj