Magla mjestimice smanjuje vidljivost, kolnici mokri i skliski

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Zagrebačka obilaznica (A3): zbog prolaska delegacija danas tijekom dana povremeno će biti kratkotrajno prekidan promet na zagrebačkoj obilaznici (A3) u zoni čvora Lučko u smjeru istoka; zbog pojačanog prometa u zoni radova na mostu Sava, na čvoru Ivanja Reka iz smjera Varaždina (A4) u smjeru zapada, vozi se u koloni od oko 1 km; zbog pojačanog prometa u zoni radova na čvoru Jankomir iz smjera Zaprešića (A2) prema istoku vozi se otežano.

Zbog vode na kolniku zatvorene su ceste: ŽC5130 Zalužnica-Doljani i ŽC3156 Žažina-Mala Gorica.

Autocesta A2 Zagreb-Macelj: zbog radova u tunelu Sveta Tri Kralja noćas (21./22.11.2019) od 22:00 do 05:00 sati ujutro vozit će se naizmjence uz regulaciju prometa semaforima.

Autocesta A3 Bregana-Lipovac: zbog izgradnje rotora u Svetoj Nedelji zatvoren je čvor Sveta Nedelja. Promet je preusmjeren na čvor Bobovica, a iz smjera Zagreba na izlazni krak čvora Jankomir za Rakitje/Kerestinec; na zagrebačkoj obilaznici – između čvorova Kraljevečki Novaki/Ivanja Reka i Kosnica u oba smjera za vrijeme pojačanog prometa mogući su zastoji, zbog radova na mostu Sava.

Zagrebačka obilaznica – čvor Jankomir (A3): zona ispod zapadnog nadvožnjaka Jankomir, na glavnoj trasi autoceste A3 (u smjeru čvora Lučko i GP Bregana) – promet se u oba smjera vodi samo jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Na GP Tovarnik teretna vozila na izlaz iz zemlje čekaju po dva i više sati.

Komentiraj