Magic Johnson: “Ako se NBA sezona nastavi, to će biti bez gledatelja”

Bivša košarkaška zvijezda Magic Johnson je kazao da ako NBA odluči nastaviti sezonu  2019./20., koja je prekinuta 11. ožujka zbog pandemije koronavirusa, to će biti pred praznim tribinama i samo za televizijske kamere te neće predstavljati nikakav problem igračima da se prilagode tome.

Suvlasnik profesionalnog bejzbol tima Los Angeles Dodgers je optimističan što se tiče kraja sezone.

“Ima nade i mislim da je potrebna samo jedna utakmica da se igrači prilagode igranju na terenu bez gledatelja na tribinama”, rekao je 60-godišnji Johnson (60), legenda Los Angeles Lakersa u interviewu za CNN.

Johnson, koji je i bivši predsjednik Lakersa, vjeruje da će profesionalni sport igrati važnu ulogu u ozdravljenju države i nacije nakon završetka pandemije.

“Potreban nam je sport, posebno u ovakvim vremenima. Ali samo ako se vodi briga o svima”, rekao je Johnson. “Vjerujem da će se sport vratiti, najvjerojatnije bez navijača na tribinama.”

Kazao je da NBA neće pokrenuti sezonu dok se kriza s virusom COVID-19 u SAD-u ne stabilizira i dok svi igrači ne budu mogli biti testirani lkako treba.

“Doći će vrijeme”, rekao je. “Povjerenik Adam Silver je napravio sjajan posao s NBA. On želi da svi igrači budu sigurni prije nego se vrate na terene. Mislim da će se sport vratiti. Samo je pitanje vremena kada ćemo biit sigurni da je virus pod kontrolom i da ne pogađa cijelu zemlju. Kada te brojke padnu i stabiliziraju se, sport će se vratiti.”

U međuvremenu je provedeno ispitivanje javnog mnijenja čiji su rezultati pokazali da 72 posto Amerikanaca ne bi htjelo prisustvovati sportskim natjecanjima a da prije toga ne bude otkriveno cijepivo za koronavirus.

Komentiraj