Madsu Mikkelsenu uručeno je Počasno Srce Sarajeva

Autor:

14.08.2022., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Danskom glumcu Madsu Mikkelsenu uruceno je Srce Sarajeva okviru 28. Sarajevo Film Festivala. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Armin Durgut/PIXSELL

Mads Mikkelsen primio je u nedjelju nagradu Počasno Srce Sarajeva. Mikkelsen je Počasno Srce Sarajeva osvojio još 2020. godine tijekom 26. izdanja festivala, međutim, zbog pandemijskih okolnosti, uručena mu je tek večeras na Metalcu.

Prije dodjele nagrade, glumac je prošetao crvenim tepihom. Slavni Danac dijelio je autograme i fotografirao se s ljudima među kojima je vladalo uzbuđenje što će slavnog glumca vidjeti u Sarajevu. Mikkelsen je danas, prije dolaska na Festivalski trg, prošetao Sarajevom.

“Prvi put sam ovdje. Imao sam malo vremena da prošetam, pojedem ćevape i to je to što sam vidio za sada. Veoma sam sretan što sam na festivalu”, rekao je glumac.

Publika i obožavatelji Mikkelsena u nedjelju u Ljetnom kinu Coca-Cola publika imaju priliku gledati projekciju filma “Lov” u kojem ima glavnu ulogu. Spomenuta uloga, 2012. godine glumcu je donijela nagradu za najboljeg glumca na Filmskom festivalu u Cannesu.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.