Lovrić: “Očekujem da se svi zagrebački osnovnoškolci vrate u školske klupe od ponedjeljka”

Pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić komentirao je situaciju u zagrebačkim školama s obzirom na pandemiju koronavirusa i normalizaciju izvođenja nastave.

Dok Nacionalni stožer smatra da će se nastava i dalje provoditi online, Lovrić je uvjeren kako će ona od ponedjeljka biti u učionicama. U Zagrebu je zaraženo 189 učenika i 130 djelatnika. Planira se povratak u škole od ponedjeljka.

”Ujutro će zagrebački Stožer donijeti konačnu odluku. Ja očekujem da će potvrditi prijedlog Gradskog ureda za obrazovanje da se učenici od petog do osmog razreda u ponedjeljak vrate u školske klupe”, rekao je pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić u razgovoru za RTL Danas.

”U Zagrebu je danas 59 manje zaraženih nego prošlog četvrtka kad smo donijeli odluku da ćemo ovaj tjedan još odgoditi  povratak u školske klupe za dio učenika. Ne rastu brojke. Rekao bi da stagniraju zadnjih tjedan dana”, dodao je.

Lovrić podsjeća da se epidemiološka situacija svakodnevno prati. Jedino što bi moglo izazvati promjenu je dramatična promjena stanja, u što Lovrić ne vjeruje da će se dogoditi.

 

 

 

Komentiraj