Lenovo deveti kvartal zaredom bilježi rekordne poslovne rezultate

Unsplash/Vlad Bagacian

Lenovo je nedavno objavio poslovne rezultate Grupe u prvom kvartalu, koji pokazuju neke od rekordnih brojki rasta prihoda i profitabilnosti unutar pojedinih segmenata, što se bilježi već deveti kvartal zaredom, prenosi ictbusiness.info.

Ističe se da je neto dobit u prvom tromjesečju porasla za 11 posto, na 516 milijuna američkih dolara na godišnjoj razini , na temelju hongkonških standarda financijskog izvještavanja.

Zanimljivo je da je grupa zabilježila 37 posto prihoda od poslovnih aktivnosti povezanih uz strategiju transformacije i digitalizacije usmjerenih na usluge.

Iz Lenova su najavili da će se i dalje ulagati u uvijek zanimljivo i inovativno područje istraživanja i razvoja, uz povećanje broja zaposlenih u ovom segmentu. Kompanija gleda optimistično na dugoročni potencijal rasta industrije i mogućnosti koje pružaju ulaganja u ‘nove pokretače’ rasta.

“Uspješno smo proširili naše poslovanje i poboljšali profitabilnost deveti uzastopni kvartal dok je naš spoj prihoda od poslovnih aktivnosti koje se ne odnose na osobna računala dosegao 37 posto. Ovo su rezultati našeg strateškog predviđanja i snažne izvedbe, zajedno s našom operativnom otpornošću. Iako vanjski izazovi mogu trajati kratkoročno, trend digitalizacije nastavlja se ubrzavati”, prokomentirao je Yuanqing Yang, predsjednik i izvršni direktor Lenova.

Komentiraj