Lavrov spomenuo Hitlera i Napoleona: “Rusija je postala mnogo jača”

Autor:

epa11005303 Russian Foreign Minister Sergei Lavrov speaks during a press conference on the sidelines of the 30th OSCE Ministerial Meeting in Skopje, Republic of North Macedonia, 01 December 2023. The Ministerial Council meets once a year towards the end of every term of chairmanship to consider issues on the OSCE agenda and adopt relevant documents. The 30th OSCE Ministerial Council takes place on 30 November and 01 December 2023.  EPA/GEORGI LICOVSKI

EPA/GEORGI LICOVSKI

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je danas da je Rusija “mnogo jača nego prije izbijanja sukoba u Ukrajini kojeg su potaknule SAD”.

“Već su vidljivi rezultati rata protiv Rusije, kojeg je pokrenula Amerika preko Ukrajine. Spomenuto je širenje NATO-a, ali je ključni rezultat za nas i druge to da je Rusija postala mnogo jača nego prije svih ovih dešavanja”, naglasio je Lavrov u videoobraćanju prisutnima na forumu u Dohi.

On je podsjetio da je početkom 19. stoljeća Napoleon pokrenuo cijelu Europu za napad na Rusiju koja ga je porazila i postala mnogo jača nakon agresije.

Prema njegovim riječima, sredinom 20. stoljeća lider nacističke Njemačke Adolf Hitler je učinio isto.

“Također je mobilizirao većinu europskih država u agresiji protiv Rusije, ali je poražen, a Rusija je ojačala nakon rata”, dodao je Lavrov, prenosi Klix.ba.

OZNAKE: Rusija, lavrov, napoleon

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Marijan

prije 2 mjeseca

Ne Rusija nije nimalo jača, ona je samo homogenizirana oko činjenice da kolektivni Anglosaksonski zapad i Europa vode rat protiv njih. Treba postaviti pravo pitanje: da li je Rusija dovoljno jaka kao bedem prema Zapadu dok SAD, Indija i Australija vode rat protiv Kine? Rusija se pripremala za to i postala dovoljno samodostatna i neovisna od Europe. Sankcijama se Europa sama ugrozila. Budućnost nije dobra ni za koga, ponajmanje za SAD koje su se zamjerile manje više svima. Pitanje Ukrajine ne postoji, jer je to pitanje nebitno, oni su samo sredstvo plana destabilizacije i strateškog uništenja Rusije, raspodjele Rusije na okupacijske zone. To je odavno planirano. Ovo što sada Lavrov govori je samo upozorenje NATO ekipi neka smiri strasti.