Lauren Bacall, ikona zlatnog doba Hollywooda. Zbog nje je Bogart ostavio sve

Karijera Lauren Bacall trajala je preko 60 godina, a bila je najprepoznatljivija po svojoj ljepoti i specifičnom glasu. Imala je jednu nominaciju za Oscara za najbolju sporednu ulogu u filmu ‘Ogledalo ima dva lica’.

Rođena je 16. rujna 1924. u Bronxu u New Yorku kao Betty Joan Perske. Bila je jedino dijete tajnice Natalie Weinstein-Bacal i prodavača Williama Perskea. Njezina majka kasnije je promijenila prezime u Bacall, a nakon što su joj se roditelji rastali kada je imala pet godina, buduća holivudska diva više nije vidjela svog oca.

Pod imenom Betty Bacall glumački debi imala je sa 17 godina 1942. na Broadwayu. Povremeno je radila i kao model, a to joj je i pokrenulo filmsku karijeru jer ju je u jednom časopisu vidjela supruga Howarda Hawksa, Nancy, koja je tada nagovorila supruga da joj da šansu u svom novom filmu ‘Imati i nemati’. Hawks je tada s njom potpisao 7-godišnji ugovor i počeo joj graditi karijeru u Hollywoodu, a ona je promijenila ime u Lauren.

Na setu je upoznala Humphreya Bogarta koji joj je postao mentor. Njihov odnos brzo je prerastao u ljubav. Bogart je ostavio suprugu i oženio Lauren. Njihova ljubavna priča jedna je on najvećih u 20. stoljeću.

Komentiraj