Lana Turner, jedna od najvećih holivudskih diva čiji je život obilježio tragični događaj

Preminula je 29. lipnja 1995. godine, a svjetsku je slavu postigla ulogama u filmovima ‘Poštar uvijek zvoni dvaput’, ‘Dr. Jekyll and Mr. Hyde’ i drugima. Poznata je po tome da je imala prilično buran privatni život. Udavala se čak osam puta, dva puta za istog čovjeka, te je slovila za jednu od najvećih holivudskih zavodnica. No, osim brojnih ljubavi, život joj je obilježio i jedan tragični događaj.
Naime, jedan od njezinih ljubavnika bio je i mafijaš Johnny Stompanato, a par je imao burnu i turbulentnu vezu. Ona je na kraju okončana kada je Johnnyja, kako se godinama pisalo, kuhinjskim nožem izbola Lanina tada 14-godišnja kći Cheryl.

Cheryl danas ima 77 godina i, iako je u svojoj autobiografiji priznala krivnju za ubojstvo, prema najnovijim dokazima postoji mogućnost da Cheryl ipak nije kriva, već da je Lana ubila svog ljubavnika i to nakon što ga je zatekla u krevetu sa svojom 14-godišnjom kćeri. Navodno je kasnije Lanin odvjetnik priznao da je on tada svojoj klijentici predložio da njena kći preuzme krivnju jer kao maloljetnica neće morati na suđenje. Brojni Lanini prijatelji također su rekli da im je ona sama priznala da je ubila Johnnyja.

Johnny je navodno često bio nasilan prema glumici te joj je prijetio i pištoljem. Njoj je već bilo dosta njegova maltretiranja, a kap koja je prelila čašu bila je situacija gdje ih je ona pronašla zajedno u krevetu. Tada mu je zabila nož u trbuh, a prije nego što je stigla policija, Lana i Cheryl navodno su uvježbale priču koju će im ispričati. Cheryl je na kraju provela neko vrijeme u maloljetničkom zatvoru, a onda je Lani Turner ponovno vraćeno skrbništvo nad njom.

Komentiraj