Kyrie Irving konačno smije trenirati, ali zbog necijepljenja neće igrati domaće utakmice

Nakon što se Andrew Wiggins iz Golden State Warriorsa cijepio, u NBA ligi je ostao još Kyrie Irving kao igrač koji svojim upornim odbijanjem cijepljenja donosi glavobolju svom treneru, suigračima, svim članovima kluba i navijačima. Netsi su označeni kao veliki favoriti za osvajanje titule u nastupajućoj sezoni, međutim bez Irvinga, barem u domaćim utakmicama, to će za momčad iz Brooklyna biti puno teže ostvarivo.

Irving se čvrsto drži svojih stavova koji su i u prošlosti znali iznenaditi i zaintrigirati ne samo košarkaške fanove, a njegov stav da je zemlja ravna ploča i danas mu se često predbacuje. NBA liga počinje 19. listopada, a ukoliko se Irving do tada ne cijepi, neće moći igrati domaće utakmice. Naime, u državi New York osobe starije od 12 godina koje nisu cijepljene ne smiju sudjelovati ni u kakvim događanjima u zatvorenom prostoru.

Ipak, stigla je jedna dobra vijest za Irvinga i Netse. HSS Training center, mjesto gdje treniraju Netsi, je službeno „privatna poslovna zgrada“ što znači da se na taj objekt ne odnosi pravilo o zabrani ulaska necijepljenima. Irving će tako moći početi s treninzima.

„Ne znam što bih drugo rekao osim da me veseli što će Kyrie opet biti s nama na treninzima. Što će biti dalje, ne možemo znati. Hoće li u nekom trenutku moći igrati sve utakmice, hoće li možda u nekom trenutku opet dobiti zabranu treninga s nama, to je sve otvoreno“, komentirao je trener Netsa Steve Nash, dok je glavna zvijezda kluba Kevin Durant pokazao tek malu dozu optimizma:

„Konačno barem može trenirati, ali svi mi želimo da bude s nama na svim utakmicama. Nadam se da će to biti riješeno“.

Brooklyn Netsi su u petak navečer u predsezonskoj utakmici protiv aktualnih prvaka Milwaukee Bucksa pobijedili 119-115. Durant s 18 koševa (5/14) i Harden s 8 (3/9) su zaigrali za Netse, dok kod prvaka Bucksa u sastavu nisu bili Antetokounmpo, Middleton, Lopez, Holiday, Portis…

Ova će dva kluba zaigrati i na otvaranju sezone 19. listopada.

Komentiraj