KVALITETNA SURADNJA POLICIJE, GRAĐANA I MEDIJA Pronađen nestali dječak iz Gajnica

Patrik Macek/PIXSELL

Devetogodišnji dječak udaljio se u četvrtak oko 19 sati iz stana u Gajnicama. Majka je nazvala policiju i zajedno sa stanarima zgrade krenula u potragu za dječakom.

Policajci područne policijske postaje, ali i službenici Interventne jedinice policije, vodiči sa službenim psima te prometni policajci uključili su se u potragu. Zagrebačka polcija zatražila je i pomoć građana i gradskih službi putem lokalnih radio postaja.

Vrlo brzo stigle su prve dojave. Jedan od sugrađanina prepoznao je dječaka zahvaljujući opisu kojeg je čuo na radio postaji, te javio kako ga je vidio u blizini trgovačkog centra na Jankomiru. Policija je dječaka pronašla na Zagrebačkoj aveniji, neozlijeđenog.

“Ovaj događaj primjer je kvalitetne suradnje Policijske uprave zagrebačke s građanima, ali i lokalnim medijima tj. radio – postajama koje se prenijele ovaj događaj do građana kroz svoj program i bitno doprinijele da se dječak pronađe upravo uz pomoć građana.

Svaki ovakav primjer koordiniran i iniciran od zagrebačke policije, dakle, suradnja s građanima, medijima i gradskim poduzećima u zajedničkoj brizi za sigurnost i osjećaj za zajedničko dobro, predstavlja temelj uspješnosti i sigurnosti grada Zagreba, zato zahvaljujemo svima koji su pridonijeli sretnom završetku ove priče”, navodi se u priopćenju zagrebačke policije.

Komentiraj