HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/

KUJUNDŽIĆ ‘Nisam kriv, inspekcijski nalaz je pokazao da sustav uistinu funkcionira’

Ministar zdravstva Milan Kujundžić na konferenciji za medije javnost je informirao o inspekcijskom nalazu o slučaju smrti Mattea Ružića u Zaprešiću, javlja N1.

“Inspekcijski nalaz je pronašao sljedeće – da je sustav usitinu funkcionirao, da je postupano prema legislativi i standardima koje Hrvatska ima. Djelatnica nakon prvog poziva prepoznaje da je najviša žurnost i aktivira crveni sustav, aktivira se poziv prema Timu 1, gdje je i liječnik”, tvrdi ministar i dodaje “Saznaje se da je Tim 1 daleko, istovremeno aktivira Tim 2, koji je u Zaprešiću, dvije minute daleko. Prije toga je medicinska sestra u prolazu pristupila pacijentu i započela s reanimacijom. Nažalost, već njezina izjava je nema pulsa, nema disanja. Isto stanje nalazi i sestra iz Doma zdravlja s time da stavlja tubus i nastavlja s reanimacijom srca. Nažalost ni dalje nema pulsa. 20 minuta nakon stigao je tim s liječnikom koji je konstatirao da je smrt nastupila. Smrt je nastupila očito u kratkom vremenu. Očito je bilo i tu nešto drugo, no pričekajmo nalaz obdukcije. Još jednom, preko medija želim izraziti sućut obitelji”, izjavio je Kujundžić dodajući da je u vozilu bio liječinik, to ne bi ništa promijenilo.

“U većini zemalja kad dobiju ovakav poziv, pacijent ne preživi. To je realnost ljudskog života i nestajanja s ovog svijeta”, zaključio je ministar.

Komentiraj