IZ MORH-a NISU ODGOVORILI na pitanje je li izraelski lobist Oren Magnezy, koji inače gaji vrlo bliske odnose s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, dolazio na sastanke u Ministarstvo te s kim se i koliko puta sastajao, a Krstičević tvrdi da je sve transparentno

‘Istina, polovni izraelski lovci F16 za nekoliko stotina milijuna eura jeftiniji su od novog švedskog Gripena, ali ako se Vlada odluči za kupnju 30 godina starih aviona, za 10 godina morat ćemo kupovati nove. Ključno je pitanje može li si Hrvatska uopće priuštiti kupnju borbenih zrakoplova i ako može, treba li potrošiti oko 500 milijuna eura za nabavku 30 godina starih aviona koji izlaze iz uporabe i kojih se druge zemlje rješavaju ili se treba odmah odlučiti za varijantu koja nudi dugoročno rješenje.

Više pročitajte u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakINTERVJU Hrvoje Hribar: ‘Kada govore o Hrvatskoj, europski političari izražavaju mi sućut’
Sljedeći članakVelika Britanija i EU dogovorile se o cijeni Brexita
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.