Screenshot

Krstičević izgubio živce, bacio makete aviona na pod Sabornice

Na današnjem Aktualnom prijepodnevu u Saboru mnogi su zastupnici premijeru Plenkoviću i njegovm ministrima uputilo pitanja o propalom poslu nabave aviona od Izraelaca.

SDP-ov Franko Vidović bio je jedan od onih koji je premijera pitao o propalom poslu. “vije godine ste izgubili u trakavici nazvanoj nabava aviona. 2017. ste konstatirali da MiG-ovi mogu letjeti do 2024. Osim što se Hrvatsku izložili međunarodnom skandalu, s propašću natječaja ugrozili ste borbenu sposobnost Hrvatske vojske. I predsjednica kaže da lete samo 3 MiG-a. Da li zaista mislite krenuti u novi natječaj bez da se zatražite političku odgovornost potpredsjednika vlade Krstičevića”, rekao je.

Plenković mu je odgovorio kako nije istina da će ovo ugroziri nacionalnu sigunost. Vidović nije bio zadovoljan odgovorom: “Možete preko javne nabave nabaviti ovakve avione kakve je nabavio moj kolega Maras”, kazao je Vidović te ispod klupe izvadio makete aviona te ih odnio premijeru i ministru obrane Damiru Krstičeviću.

“To košta oko 150 kuna, ja ću to sad vama uručiti bez da izazovete ikakav skandal, bez da morate pokazati ikakvu odgovornost”, rekao je Vidović i došao do Krstičevića kako bi mu dao avione. Krstičević mu je maketu iščupao iz ruke i bacio ju na pod. Usput mu je poručio: “Goni se, ti i ovo!”.

Komentiraj