KRIJUMČARENJE Šofer Srbin pobjegao kroz minsko polje, uhićenja na granici

Vozač kombija s migrantima koji je završio u rijeci Kupi i dalje je u bijegu, međutim policija je na granici Hrvatske i Srbije uhitila dvije osobe koje se dovode u vezu s njim.

Potvrdio je to zamjenik ravnatelja policije Josip Ćelić večeras u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

“Vozač, državljanin Republike Srbije i dalje je u bijegu. On je pobjegao u smjeru minskog polja”, dodao je. Ranije su iz policije rekli kako su sve raspoložive snage, interventna, specijalna i temeljna policija, u potrazi za vozačem.

U kombiju je bilo 11 osoba, a jedna je žena preminula. Četvero djece u dobi od tri do devet godina zadržano je u bolnici na promatranju. Dehidrirani su i povraćali su.

Podsjetimo, tijekom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija, u nedjelju ujutro, u Slatini Pokupskoj na glinskom području policijski su službenici pokušali zaustaviti kombi njemačke registracije, no kombi je ubrzao te sletio u Kupu, a policija je iz njega izvukla 11 migranata.

Kako je izvijestila sisačko-moslavačka policija, vozač je prilikom slijetanja u rijeku iskočio iz vozila te pobjegao prema minski sumnjivom području, ostavljajući kombi da tone. Policijski službenici koji su se našli na mjestu događaja razbili su prozorska staklo i krenuli spašavati osobe iz kombija.

Komentiraj