Krešimir Antolić kazneno prijavljen zbog prijetnje

Bivši televizijski novinar i urednik Andrej Maksimović Državnom odvjetništvu podnio je u ponedjeljak prijavu protiv Krešimira Antolića, člana Uprave GNK Dinamo, zbog kaznenog djela prijetnje i teške uvrede na susretu koji se početkom srpnja dogodio u službenim prostorijama zagrebačkog kluba. On tvrdi da je Antolić tom prigodom nenajavljen ušao na ranije dogovoren sastanak i pred svjedokom Zlatkom Matešom, predsjednikom Hrvatskog olimpijskog odbora, izgovorio niz vulgarnosti i otvorenih fizičkih prijetnji. „A ti, smeće jedno, još jednom li me uzmeš u svoja prljava usta, nećeš dobro završiti i neću moći garantirati za svoje postupke. Je li jasno?“ navodno je kazao prije nego što se udaljio u smjeru prostorija Uprave Dinama.

Maksimović tvrdi da je 8. srpnja s Matešom imao dogovoren sastanak s predsjednicom Uprave Dinama Vlatkom Peras, i to „o postignutom dogovoru o suradnji GNK Dinamo i Sportske televizije u vlasništvu HOO-a“. Sastanak je navodno održan na Maksimiru upravo na Matešin prijedlog, a u periodu dok se čekao njegov početak pojavio se Antolić koji se Mateši došao predstaviti, a Maksimoviću uputiti prijetnje.

„Sam razgovor s Vlatkom Peras trajao je otprilike 30 minuta, bio je vrlo ugodan, ne samo protokolaran nego i s konkretnim prijedlozima koji su se ticali i modela školovanja mladih Dinamovih nogometaša, s obzirom na iskustva gospodina Mateše s domaćih i stranih sveučilišta“, kazao je Maksimović za Nacional. Sa stadiona je, tvrdi, na vlastiti zahtjev ispraćen požarnim stepenicama.

„Prijavljujem Antolića nakon tri tjedna jer sam vjerovao da će se u međuvremenu izravno ili uz pomoć posrednika ispričati, ali ne da on to nije učinio nego raspolažem informacijom da su njegove namjere i prijetnje barem jednako ozbiljne kao osmog srpnja“, dodao je Maksimović. Samu prijavu uputio je Državnom odvjetništvu umjesto policiji „jer se sam Krešimir Antolić hvali svojim policijskim vezama“, a i stoga što je neposredno prije incidenta susreo bivšeg glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića koji mu je već ukazao na to da „Antolić ne gleda blagonaklono na njegovo ponovno medijsko aktiviranje kao komentatora u emisiji Sport nedjeljom“.

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša za Nacional je potvrdio da se spomenuti incident dogodio, i to za vrijeme dok su zajednički čekali sastanak s Vlatkom Peras. „Tog čovjeka (Antolića, op.a.) dotad nisam poznavao, prvi put sam ga vidio. Bilo je evidentno da je došlo do verbalnog napada njega na Maksimovića, došao je i vikao, dok je Maksimović cijelo vrijeme šutio, i prije i poslije. Nisam posebno obraćao pažnju na detalje niti što je točno izgovorio, ali da se dogodio napad – jest“, kazao nam je Mateša.

Krešimir Antolić slovi za jednog od najpouzdanijih ljudi Zdravka Mamića. Do 2013. godine bio je načelnik Odjela općeg kriminaliteta Policijske uprave zagrebačke, a potom dolazi u Dinamo gdje najprije postaje šef sigurnosti, a potom i član Uprave. U javnosti je poznat zbog stvaranja nezakonitih crnih lista navijača koji su se protivili Mamićevoj vladavini, što se pripisivalo upravo njegovim vezama u policiji, zatim po paljevini automobila, ali i otvorenim iznošenjem neistina kada je tvrdio da su informacije o računalnoj opremi i jacuzziju koje je Dinamo kupio Franji Vargi, glavnom protagonistu afere SMS, „obične medijske špekulacije“. Do zaključenja ovog broja Nacionala nije bio dostupan za komentar.

Komentiraj