Kremlj o kraljici: “Duboko poštujemo njezinu mudrost i autoritet”. Putin ne planira ići na sprovod

Autor:

epa10164173 Russian President Vladimir Putin chairs a meeting of the State Council Presidium on the development of the national tourism industry at the Far Eastern Federal University, in Vladivostok, Russia, 06 September 2022.  EPA/VALERIY SHARIFULIN / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

EPA/VALERIY SHARIFULIN / SPUTNIK / KREMLIN

Kremlj je u petak objavio da ‘ruski narod duboko poštuje kraljicu Elizabetu II., njezinu mudrost i autoritet’.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov u petak je na konferenciji za medije rekao je da su takve kvalitete na međunarodnoj sceni danas vrlo rijetke. Peskov je potvrdio da ruski predsjednik Vladimir Putin ne planira doći na pogreb.

“Ne razmatra se ta opcija”, rekao je novinarima Peskov, dodajući da se zasad ne zna hoće li neki predstavnik ruske vlade ići na pogreb jer još nisu objavljeni ni detalji.

Ruski predsjednik izoliran je na Zapadu otkako je krajem veljače počeo agresiju na Ukrajinu. Putin je u četvrtak, kada je umrla 96-godišnja Elizabeta II., odao počast kraljici te izrazio sućut njezinu sinu, kralju Charlesu III.

“Tijekom puno desetljeća, Elizabeta II. je zasluženo uživala ljubav i poštovanje svojih podanika i bila autoritet na svjetskoj sceni”, ocijenio je Putin, u priopćenju koje je objavio Kremlj, prenosi AFP.

“Najvažniji događaji recentne povijesti Ujedinjenog Kraljevstva neodvojivo su povezani s imenom Njezina Veličanstva”, dodao je, izrazivši sućut novom kralju Karlu III., kraljevskoj obitelji i britanskom narodu.

Patrijarh Kiril, poglavar Ruske pravoslavne crkve rekao je u petak da je kraljica Elizabeta II. ‘simbol povijesnih tradicija’ za cijelu Europu.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.