Situacija u SDP-u i dalje čeka rasplitanje, a na Ibleru bi u utorak trebala biti održana sjednica Predsjedništva stranke.

Uoči sjednice Predsjedništva SDP-a novinari su u ponedjeljak potpredsjednika stranke Zlatka Komadinu pitali kako će on postupiti ako šef stranke Davor Bernardić predloži isključenje ‘kamanjaca’ zbog opstrukcija na klubu zastupnika.

“Ako se to dogodi, tad ću o tome i razmisliti. Ali takve najave nema. Vi novinari uvijek najavljujete nešto bombastično, a sjednice završavaju uredno i mirotvorno. Dosta smo zabavljali javnost već, da smo ne znam koliko reklama platili, ne bismo dobili toliko prostora. Ali jedno mora biti jasno: ne može se paliti vatra, pa onda gasiti benzinom”, poručio je Komadina, piše Novi list.

Na konstataciju da se Bernardić ne da s mjesta predsjednika SDP-a, rekao je: “To je dobra osobina kad je čovjek uporan, ali nekad je to dobro, a nekad i ne. Osobno, kao potpredsjednik s najviše glasova mogu biti v.d., spreman sam to odraditi kako statut nalaže, ali napominjem da je Bernardić i dalje legitimno izabrani predsjednik i ima pravo voditi stranku”.

Na pitanje očekuje li da se na Predsjedništvu nađe zahtjev za raspisivanjem referenduma u stranci, na kojem bi se svi članovi izjasnili o Bernardiću, Komadina je rekao: “Kad kolege i drugovi iscrpe sve redovne točke, ako ne budu iscrpljeni uvijek mogu proširiti dnevni red”. “Možda se to i sutra dogodi”, pitijski je kazao.

Komentiraj