KOLINDA: “Vidim se kako se bavim zaštitom slabijih, promicanjem zaštite nasilja nad ženama i djecom…”

Autor:

Zagreb, 03.01.2020 - Suceljavanje predsjednickih kandidata Zorana Milanovica i Kolinde Grabar Kitarovic na Novoj TV. Na slici Kolinda Grabar-Kitarovic.
foto HINA/ Damir SENCAR/ ds

HINA/ Damir SENČAR

Predsjednica na odlasku Kolinda Grabar-Kitarović pomalo razotkriva planove za budućnost.

“Dobro sam, Bože moj. Kad se jedna vrata zatvore, druga se otvore. Ostajem ovdje, u Hrvatskoj, i radit ću za Hrvatsku, rekla je za 24sata Kolinda Grabar Kitarović, koja posljednje dane na Pantovčaku provodi odrađujući ono što treba završiti.

Ovaj tjedan primit će delegaciju stranih novinara koji dolaze u Hrvatsku povodom našeg predsjedanja Vijećem EU, a onda će na sedmodnevni odmor.

Potom će još odraditi državnička putovanja zapisana u kalendaru i oprostiti se s ljudima s kojima je radila pet godina. Voljeli je ili ne, Kolindi Grabar Kitarović mora se priznati da je bila aktivna predsjednica, najaktivnija od svih. U zadnjih pet godina držala je tempo kakav nije još viđen u Hrvatskoj. Bila je na više od sto turneja i susrela se s mnogim državnicima. S obzirom na taj tempo ni ne čudi kad njezini suradnici otkrivaju kako je nakon rezultata drugog kruga u nedjelju odahnula. Odahnula je i njezina obitelj.

“Obitelj joj je sigurno osjetila olakšanje, sad napokon mogu normalno živjeti, bez osiguranja i svega ostalog”, rekao je sugovornik blizak Kolindi Grabar Kitarović.

No ona sasvim sigurno neće mirovati. Odmorit će se nakon što preda dužnost najviše mjesec dana, a onda će razmisliti što dalje. Ipak, za 24sata otkrila je što je zanima i što bi voljela raditi.

“Vidim se kako se bavim zaštitom slabijih, promicanjem zaštite nasilja nad ženama i djecom, ali i zaštitom životinja”, rekla je Kolinda Grabar Kitarović, koja je definitivno potvrdila da kujica Kika koju je udomila tijekom predsjedničkog mandata ide s njom kući.

No ono što sve najviše zanima jest hoće li se Kolinda Grabar Kitarović politički angažirati? Na to od nje 24sata nisu dobili odgovor, ali zato dobar dio članova HDZ-a zadnja dva dana govori upravo o njoj kao novoj predsjednici stranke. Naime, o tome se još počelo govoriti prije više od godinu dana, kad su HDZ-ovci prvi put krenuli s pričama o njoj kao mogućoj predsjednici HDZ-a. Nakon poraza od Zorana Milanovića na predsjedničkim izborima te su se priče ponovno zavrtjele. I to možda i više nego prije.

Kandidatura Kolinde Grabar Kitarović na unutarstranačkim izborima definitivno bi unijela nemir među ostale izazivače.

Ona još je u svom govoru nakon poraza između redaka dala naslutiti da neće nestati s političke scene. Obećala je da ostaje u Hrvatskoj, naglasila je da mora završiti doktorat te napisati završni rad i definitivno je zvučala kao da ne misli tek tako nestati s političke scene.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.