KOLINDA: “Oni koji o Slavoniji pjevaju i na Slavoniji zarađuju, nisu bili tu kad ih je Slavonija najviše trebala”

Predsjednica i kandidatkinja HDZ-a za novi predsjednički mandat Kolinda Grabar-Kitarović istaknula je na svečanom obilježavanju 30. obljetnice osnutka osječkog HDZ-a kako osječki HDZ ima posebno i ključno mjesto u novijoj hrvatskoj povijesti, piše Index.

Prvi ste stali uz dr. Franju Tuđmana u epohalnom pothvatu stvaranja neovisne hrvatske države. Najveći broj utemeljitelja HDZ-a, bio je upravo iz Osijeka, od 48 prisutnih na osnivačkoj skupštini HDZ-a 17. lipnja 1989. u Zagrebu, 29 je bilo iz Osijeka, podsjetila je Grabar-Kitarović.

“Neki koji o Slavoniji pjevaju i na Slavoniji zarađuju, nisu bili tu kad ih je Slavonija najviše trebala”

Ocijenila je kako je prije pet godina, kada je preuzela predsjedničku dužnost, “Hrvatska bila na koljenima”, s desetcima tisuća izgubljenih radnih mjesta, ljudima natjeranim na egzodus iz Hrvatske, poduzetnicima i obrtnicima opljačkanima predstečajnim nagodbama te ponižavanim braniteljima.

Hrvatska je prije pet godina bila ojađena i postiđena od onih koji su je trebali učiniti uspješnom i ponosnom, a Slavonija je bila sustavno zanemarivana. Hrvatska od prije pet godina kao da nije bila Hrvatska, dobro znamo tko je za to odgovoran, a oni koji su Hrvatsku gurali u taj ponor, sada žele ponovo vladati, ustvrdila je

Ocijenila je kako “neki drugi kojima su puna usta Slavonije, koji o Slavoniji pjevaju i na Slavoniji zarađuju, nisu bili tu kad ih je Slavonija najviše trebala”.

“Vi ste Slavoniju obranili, a oni su bili negdje drugdje, tada je bilo “sad ili nikad”, poručila je osječkim HDZ-ovcima predsjednica Grabar-Kitarović.

Smatra kako je “Hrvatska danas bolja jer je gospodarstvo prodisalo, smanjeno je iseljavanje, plaće rastu, a branitelji imaju mjesto u društvu kakvo zaslužuju”.

Komentiraj