Klisović: Zaustavit ćemo prodaju gradske imovine Gredelja, Paromlina i Zagrepčanke i urbano revitalizirati taj prostor

Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Joško Klisović danas je obišao gradsku četvrt Trnje i građanima prezentirao svoje prioritete.

“Ne želim prodati i zaustavit ću prodaju ovih gradskih nekretnina, jer ne želim raditi štetu gradskom proračunu niti zanemarivati javni interes, rekao je Klisović.Prioritet u ovoj gradskoj četvrti bit će zaustavljanje prodaje Paromlina, Gredelja i Zagrepčanke. Urbana revitalizacija tog prostora osmišljavanjem novih sadržaja. Ovdje ću napraviti potpuno novu gradsku, urbanu cjelinu. Jedan novi moderan centar Zagreba koji će biti oplemenjen javnim sadržajima kao što su kazališta, tržnica, galerije, glazbeni centri, centar civilnog društva, poslovni i stambeni prostori, parkovi i zelene površine. Sve to ide uz denivelaciju željeznice, to će spojiti grad u funkcionalnu cjelinu”, istaknuo je Klisović.

Renato Petek već je u veljači zatražio moratorij na prodaju ovih nekretnina, što je SDP u Gradskoj skupštini i podržao.

Navodi kako će u ovom kvartu napraviti vrtić u Rapskoj ulici, koji je već davno predviđen GUP-om. Izgradnja vrtića bit će mi visoko na listi prioriteta, ističe. Obnovit će i školu Jure Kaštelan, koja svojim kapacitetima nije dovoljna za djecu na Savici, a posebice je veliki problem što usprkos pravilima EU-a, koje Hrvatska mora poštovati, još uvijek imamo azbestni krov koji pod hitno treba ukloniti.

“Nedostaje i domova za starije, na čemu će raditi, jer želi starijim sugrađanima omogućiti dostojanstven život. Modernom revitalizacijom prometa, modernim upravljanjem prometom osloboditi ćemo prometnice od velikih gužvi. Govorim o Slavonskoj aveniji, Vukovarskoj aveniji, Heinzelovoj, Savskoj, žilama kucavicama Grada Zagreba”, navodi Klisović.

Renato Petek ističe da bi direktnom prodajom Paromlina, Gredelja i Zagrepčanke gradski proračun bio oštećen za više od 300 milijuna kuna.

“Točno je taj iznos lako obračunati kada uzimamo u obzir koliko se uložilo u kupovinu ovog prostora, u te tri parcele i koliko nas je do sada koštalo njihovo održavanje. To je izglasala stranka Davora Filipovića i Jelene Pavičić Vukičević. Oni direktno žele napraviti štetu gradskom proračunu od 300 milijuna kuna kako bi uprihodili 1 milijardu i pokrili rupe koje su sami stvorili dosadašnjim upravljanjem gradom. Nećemo dozvoliti nikakvo mešetarenje gradskim parcelama, njihovu prodaju u bescjenje ili pogodovanje privatnicima za njihove vlastite interese. To je promjena koja će nastupiti čim preuzmemo upravljanje Gradom u lipnju ove godine”, rekao je Petek.

Komentiraj