Kirin progovorio o nestalom novcu iz grada

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin u ponedjeljak je novinarima odgovorio na pitanja oko nestanka gotovo 17 milijuna kuna iz gradske blagajne.

Bivši ministar unutarnjih poslova i trenutačni gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin rekao je kako nisu primjetili da nestaje novac iz gradskog proračuna Virovitice te da im je to banka javila. “Trenutno se rade procjene naših stručnjaka. Čekamo izvod iz banke da možemo utvrditi, dali smo zahtjev, dok se to ne utvrdi o konačnoj šteti ne možemo govoriti, saznat ćete u određeno vrijeme kada dođemo do konkretnih informacija”, rekao je Kirin, kako prenosi N1.

Dodao je kako je njemu i suradnicima najvažnije da se istina istraži do kraja te je pozvao institucije da istraže gdje je nestao novac. Na pitanje kako je moguće da to nitko nije primjetio kaže da će se sve saznati na vrijeme i da on nije financijaš.

Nije htio komentirati jesu li bile neprimjerene njegove izjave o tome da je bivši pročelnik bio ovisnik o kocki i pozvao novinare da sami istraže. “Moja politička odgovornost je da vratim taj novac u proračun, a kako, saznat ćete na vrijeme. Uvijek postoji odgovornost onoga tko je na čelu politike”, rekao je.

Podsjetimo, Kirin je u priopćenju preminulog pročelnika Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Grada Virovitice, Sinišu Palma prozvao za pronevjeru zbog ovisnosti o kocki.

Gradonačelnik Virovitice preminulog pročelnika prozvao za pronevjeru zbog ovisnosti o kocki

Komentiraj