KINA: Zabilježeno najviše novih slučajeva koronavirusa u posljednja dva mjeseca

Kina je izvijestila o 57 novih potvrđenih slučajeva COVID-19 za 13. lipanj, što je najviše u posljednja dva mjeseca, javlja Reuters.

Nacionalna zdravstvena komisija u izjavi je navela da je 38 novih potvrđenih slučajeva lokalno preneseno, te da ih je 36 u Pekingu. Ovo je najveći broj dnevnih oboljenja od koronavirusa za kineski glavni grad otkako su vlasti počele objavljivati podatke.

Peking je zabilježio skok u novopotvrđenim slučajevima u posljednjih šest dana, otkad je započelo masovno testiranje na tržnici Xinfadi jugozapadnom gradskom okrugu Fengtai.

Okrug je snažno pooštrio mjere sigurnosti, a glavni grad zabranio turizam i sportske događaje u subotu u strahu od novog vala COVID-19.

Devetnaest novih potvrđenih slučajeva bili su takozvani uvezeni slučajevi s kojima su povezani putnici iz inozemstva, a pored toga Kina je izvijestila o devet asimptomatskih slučajeva.

Ukupni broj slučajeva COVID-19 u Kini sada iznosi 83.132, dok je broj smrtnih slučajeva ostao nepromijenjen – 4.634. Kina u potvrđene slučajeve ne broji asimptomatske bolesnike, koji su zaraženi virusom ali ne pokazuju simptome

Komentiraj