Kevin Spacey ponovno optužen za seksualni napad, podignute dvije tužbe

Kevina Spaceya u srijedu su tužila dvojica muškaraca koji tvrde kako ih je slavni glumac seksualno napao tijekom osamdesetih godina prošlog stoljeća. Prvi tužitelj je Anthony Rapp, glumac koji je već govorio o tome kako je kao 14-godišnjak koji se pojavio na Broadwayu upoznao tada 26-godišnjeg Spaceya. Spacey ga je, izjavio je Rapp prije tri godine, pozvao u svoj stan 1986. godine, položio ga na krevet, popeo se na njega i pokušao ga seksualno iskoristiti, ali je mladi glumac uspio pobjeći. Spacey se tada oglasio na Twitteru i rekao da se ne sjeća tog događaja jer se zbio prije više od 30 godina, ali ako se to doista dogodilo, on se ispričava jer je to bio rezultat njegovog pijanstva.

Drugi tužitelj je muškarac čiji su inicijali C. D. koji je naveo kako je Spaceya upoznao 1981. godine kada je kao 12-godišnjak pohađao njegove satove glume. Dvije godine kasnije, navodi se u tužbi, oni su se ponovno susreli te ga je Spacey odveo u svoj stan gdje ga je C. D. zadovoljio oralno i analno. Njih dvojica još su se nekoliko puta našli u seksualnom klinču sve dok Spacey nije poželio analno zadovoljiti C. D.-a što je ovaj odbio te je uspio pobjeći iz njegovog stana.

Prema tužbi, oba tužitelja pretrpjeli su psihološku štetu uključujući „jak emocionalni stres, poniženje, strah, bijes, depresiju i napetost“ uslijed Spaceyevog nasilja.

Kevin Spacey već je nekoliko puta bio optužen za seksualno nasilje ali nikada nije bio pravomoćno osuđen. Prva tužba odbačena je u ljeto prošle godine, drugu tužbu podnio je maser iz Los Angelesa koji je krajem prošle godine umro, a Spacey se izvansudski nagodio s njegovom obitelji. Ujedno, Spaceya je istraživao Scotland Yard zbog navodnog seksualnog iskorištavanja i to u šest slučajeva u vrijeme kada je slavni glumac bio na čelu londonskog Old Vic Theatre od 2004. do 2015. godine.

Komentiraj