Ken Block se u ružičastom Porscheu priprema za ‘nebesku utrku’ Pikes Peak

Autor:

Screenshot YouTube

Poznati vozač i kaskader Ken Block ima čvrstu namjeru pobijediti na ovogodišnjem izdanju ‘nebeske utrke’ Pikes Peak, prenosi yahoo.com.

Block se je već natjecao na poznatoj utrci Pikes Peak International Hill Climb, ali bilo je to 2005. godine. Ovaj put će sjesti za volan legendarnog starinskog sportskog automobila Porsche 911, koji je posebno prerađena za ‘nebesku cestu’.

Osim upadljive ružičaste boje, ‘Hoonipigasus’ ima iznimno snažan pogon. Šesterocilndrični 4.0-litreni turbo motor proizvodi snagu od 1.400 KS. Ovaj Porsche teži samo 1.100 kilograma, ima pogon na sve kotače (AWD) i mnoge aerodinamične značajke, koji su dotjerane do krajnjih detalja zbog zahtjevnosti staze. Ovjes je posebno prilagođen i programiran prema prijašnjim GPS podacima, a tu su i druge nevidljive ‘tajne’.

Za dizajn sportskog automobila ja zaslužan Trouble Andrew, koji je na ovaj način odao počast modelu Pink Pig iz 1971. godine, koji je briljirao na utrci izdržljivosti 24 sata Le Mansa.

Osim ukupne pobjede Block želi u ovom Porscheu oboriti rekord staze, koji je postavio električni Volkswagen I.D. R.

Utrka Pikes Peak Internation Hill Climb ili The Race to the Clouds će se održati u američkoj državi Colorado krajem lipnja.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.