Momčad Rijeke upisala je sinoć prve bodove u Europa ligi nakon pobjede na gostovanju kod Austrije. “Bila je to važna utakmica za obje ekipe. Bili smo bolji, ne nešto posebno, normalno da je Austria uvijek jaka na Prateru, ali dali smo dva gola, a onda u drugom poluvremenu prepustili previše inicijative. To je ta naša psiha, iako je bio i dogovor da im malo pustimo više prostora”, izjavio je trener hrvatskog prvaka Matjaž Kek.

Dodao je da je njegova momčad dobrao odreagirala nakon kiksa protiv Istre u domaćem prvenstvu. “Razmišljali smo prvenstveno o našoj igri, kako dobrim pasom doći do šansi, kojih je, posebno u prvom poluvremenu, bilo dovoljno”, poručio je slovenski trener.

Komentirao je i nastup Acostyja. “Razmišljao sam da je kvalitetno trenirao, a kad već imaš igrača u kadru želiš iskoristiti njegovu kvalitetu. U prvom poluvremenu kad je imao snagu bio je opasan. Nažalost, izgubili smo Eleza na neko vrijeme. Čestitke igračima i hvala navijačima, bilo ih je možda tisuću, pobijediti Austriju u Beču je ipak vrijedna pobjeda”, poručio je Kek.

Rijeka će u sljedećem kolu HNL-a odmjeriti snage s osijekom. “Mi se nakon sedam utakmica vraćamo na Rujevicu, a samo smo se za jedno domaćinstvo zamijenili, kako to nekad ispadne u nogometu… Osijek će biti jako težak izazov. Osijek dolazi pun samopouzdanja nakon dobre igre na Maksimiru. Imamo dva dana za analizu i dobru regeneraciju”, zaključio je.

Komentiraj