KD Lisinski

Slavonske Lole, Najbolji hrvatski tamburaši i Slavonia Band na zajedničkom koncertu

Na glazbenoj večeri Slavonija u srcu nastupaju najveća tamburaška imena – Slavonske Lole, Najbolji hrvatski tamburaši i Slavonia Band.

Slavonske Lole tamburaškom scenom vladaju više od trideset godina, a do sada su izdali osam studijskih i jedan live album. Šest puta su nastupili na festivalu Zlatne žice Slavonije, osvojili brojne nagrade te za albume ‘Sve je ona meni’ ostvarili platinum, a za album ‘Ledina’ zlatnu nakladu.

Najbolji hrvatski tamburaši (ex Zlatni Dukati) ne trebaju posebnu najavu. Nema onog tko ne zna njihove hitove poput: “Nek’ zvone tambure”, “Od Dvora do Dvora”, “Vranac”, “Andrija Čordaš” ili njihov poslijedni singl “Pjesmo moja”. Trideset godina djelovanja, pet osvojenih Porina, Cesarica te više od tristo pjesama kojima i dalje promoviraju važnost očuvanja izvorne tamburaške glazbe.

Slavonia Band, koji su upravo objavili novi singl “Moja vilo”, inspiraciju nalaze u standardima tamburaške glazbe s ugođajem folklorne slavonske ravnice,  no s vremena na vrijeme vole ubaciti i modernije elemenate u svoj glazbeni izričaj. Do danas su objavili šest studijskih albuma te osvojili mnoge nagrade, od koji se izdvaja Zlatna ploča za album ‘Zlatna polja’.

Tamburaška glazba hrvatsko je kulturno blago i tradicija, u subotu 23. ožujka u KD Lisinski će zvoniti tambure za sve bećare i one koji se tako osjećaju.

Komentiraj