KALKULACIJE: Evo što donosi pobjeda, remi ili poraz na Rujevici

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu igra posljednju kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Europsko prvenstvo, koje se sljedeće godine, od 12. lipnja do 12. srpnja, održava u dvanaest gradova u dvanaest različitih europskih država.

S nekoliko neočekivanih kikseva, Hrvatska još nije osigurala svoje mjesto na završnoj smotri najboljih europskih reprezentacija.

Hrvatska pobjedom osvaja prvo mjesto u skupini E i direktan plasman na svoje šesto europsko prvenstvo. “Vatreni” bi u tom slučaju bili u drugoj jakosnoj skupini uoči ždrijeba EURO-a koji će se održati 30. studenog u Bukureštu. U prvoj jakosnoj skupini nalazi se šest pobjednika skupina s najviše bodova, ali ‘Vatreni’ će jako teško do te skupine.

U slučaju remija protiv Slovačke, izabranici Zlatka Dalića, doći će do istog raspleta – potvrde prvog mjesta i plasmana na EURO. Situacija bi se potpuno zakomplicirala u slučaju da naši repreentativci izgube u subotu na Rujevici. Ipak, EURO još ne bi bio nedostižan.

Slovaci bi s tri boda osvojena na Rujevici i potom u zadnjem kolu kod kuće protiv Azerbajdžana bili pobjednici skupine, dok bi Hrvatska čekala rasplet utakmice Wales – Mađarska. Ako Mađari ne bi osvojili tri boda u Cardiffu, “Vatreni” bi prošli dalje kao drugoplasirani. U slučaju mađarske pobjede, kao zadnja opcija ostaje nam doigravanje kroz Ligu nacija.

Komentiraj